Un tânăr în vârstă de 19 ani din Focșani a fost reținut de autorități pentru tâlhărie calificată și încălcarea ordinului de protecție, după ce a amenințat-o cu un cuțit pe mama sa și i-a sustras telefonul mobil.

Incidentul a fost anunțat luni, prin intermediul unui apel la 112 efectuat de fratele agresorului, din București.

Conform declarațiilor Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, la adresa indicată în Focșani au sosit imediat echipaje de poliție și jandarmerie. La fața locului, au identificat-o pe femeia de 47 de ani, victimă a tâlhăriei, care a relatat cum fiul său a încălcat ordinul de protecție existent, amenințând-o și furându-i telefonul mobil.

Agresorul a fost localizat de forțele de ordine la aproximativ un kilometru distanță de domiciliul mamei sale. La vederea polițiștilor, acesta a încercat să fugă, dar a fost prins și imobilizat de un polițist și un jandarm, fiind ulterior transportat la sediul Poliției municipiului Focșani pentru cercetări.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și se află acum în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Vrancea, în așteptarea demersurilor legale ulterioare. Această acțiune vine ca răspuns la încălcarea gravă a legii și a ordinului de protecție impus de instanță, menit să protejeze victima de agresiuni suplimentare.