Taiwanul a fost scena unei serii intense de activități seismice începând de luni după-amiaza, înregistrând peste 200 de replici, dintre care cea mai puternică a avut magnitudinea de 6,3. Potrivit agenţiei meteorologice centrale taiwaneze, aceste replici sunt consecinţele cutremurului major din 3 aprilie, care a avut magnitudinea de 7,4, soldându-se cu aproximativ 17 decese și peste 1100 de răniți.

Deși tremururile au făcut clădirile să se clatine în mai multe regiuni ale insulei, inclusiv în capitala Taipei, nu s-au raportat noi victime. Locuitorii, însă, au avut o noapte neliniștită, multe dintre clădirile din nordul, estul și vestul insulei fiind zdruncinate de mișcările tectonice. Cercetătorul Aden Peng din Taipei a împărtășit pentru Reuters cum a experimentat replica de la ora 2 dimineața, exprimând inițial intenția de a evacua clădirea.

Seria de seisme a avut epicentrul în Hualien, o localitate de pe coasta de est a insulei, zona unde s-a produs și seismul major din aprilie. Ca măsură de precauție, în Hualien, școlile și instituțiile publice au fost închise marți. Taiwanul, aflat la intersecția a două plăci tectonice, este frecvent afectat de cutremure. Cu toate acestea, măsurile preventive, inclusiv regulile de construcție mai stricte și creșterea sensibilizării populației, au contribuit recent la diminuarea riscului unor tragedii majore.