Reclamă

Mai mult decât atât, deși China a blocat apartenența Taiwanului la Organizația Mondială a Sănătății, Taipei a anunțat OMS că virusul are potențialul de a se transmite de la om la om, se arată într-un raport al Consiliului pentru Relațiile Externe al SUA.

„În schimb, OMS a crezut informarea Chinei că nu se transmite de la om la om, până pe 21 ianuarie”, se  mai arată în raportul Consiliului.

Taiwanul  a luat măsuri imediat

Deși nu a primit niciun răspuns de la OMS, autoritățile din Taiwan au luat măsuri imediate, încă de pe 31 decembrie 2019.

Reacția rapidă au făcut ca Taiwanul, care are o populație de 23 de milioane, să raporteze doar  393 cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care șase decese și 124 recuperări.

De asemenea Taiwan nu a mai raportat nici un caz nou de infectare.

Taiwanul nu numai că nu a crezut ce spune China, dar se pare că și-au învățat lecția încă din 2002 -2003, când SARS Cov1 a lăsat în urmă multe decese în țările asiatice. Și atunci epidemia a început tot din China.

Taiwanul a  luat 124 de măsuri pentru a putea lupta împotriva noului coronavirus

Astfel că 31 decembrie 2019, în timp ce China făcea publică existența coronavirusului, Taiwanul a început verificarea tuturor celor care intrau în țară și punerea lor în carantină pentru 14 zile, completată de screening, testare și urmărirea contractelor celor infectați.

Țara nu s-a închis, iar școlile și companiile și-au continuat activitate, dar oamenii au început să poarte măști de protecție și au respectat noile măsuri de protecție,  cum ar fi spălarea mâinilor și dezinfectarea regulată a spațiilor în care își desfășoară activitatea, distanțarea socială.

Cele 124 de măsuri pe care le-a luat Taiwanul, reprezintă un exemplu de ce trebuie făcut în caz de pandemie, reiese din raportul publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane (JAMA).

Faptul că au identificat imediat  potențialul contagios al noului coronavirus, și faptul că au informat populația în timp util, prin simple mesaje mediatizate, fără a alarma cetățenii au contat enorm.

Un alt factor important îl reprezintă investițiile în cercetarea medicală

Taiwanul este țara în care numeroase medicamente și vaccinuri sunt dezvoltate și trimise mai apoi pe piața americană pentru studii clinice

Potrivit Foreign Policy, Taiwanul „are un ecosistem foarte sănătos pentru inovare cu sprijin guvernamental mare și investiții grele în inovare și știință. Datorită sistemului central de sănătate, se poate analiza un număr uriaș de date, ceea ce îl face unul dintre puținele locuri capabile să dezvolte eficient și rapid medicamente antivirale și vaccinuri, potrivit newsweek.ro.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro