Tablou original de Picasso cumpărat cu suma de 100 de euro de către o italiancă. Acest eveniment a avut loc datorită casei de licitații Christies. Reprezentații acesteia au decis să organizeze o loterie în care miza era obținerea tabloului original de Picasso. Banii strânși de la licitație sunt donați unor cauze nobile. Proaspăta deținătoare de artă Picasso a cumpărat de pe net un bilet de 100 de euro pentru tombola  câștigării tabloului de Picasso.

Reclamă

Adevărata valoare a tabloului original Picasso

Lucrarea lui Picasso se numește Nature Morte (Natură Moartă), a fost executată în 1921. Este de o dimensiune de 22,9 x 45,7 centimetri și autorul și-a imprimat semnătura în colțul din stânga sus. Este reprezentare abstractă, în cubismul specific pictorului modern Pablo Picasso (1881-1973).  A fost pictat în ulei pe canvas, prezintă câteva ziare pe o masă și un pahar de absint. Marele noroc al femeii a fost de fapt un cadou. Biletul i-a fost oferit de un prieten. Adevărata valoare a tabloului a fost estimată undeva peste 1 milion de euro.

„Picasso ar fi fost bucuros de o astfel de operațiune, pentru că el a fost cineva care avea un mare interes pentru proiecte umanitare și cauze sociale.” A declarat Peri Cochin, organizatorul vânzării.

De pe urma loteriei s-a strâns o sumă de 5,1 milioane de euro. Miliardarul David Nahmad, fostul proprietar al tabloului, aobținut o sumă de 900.000 de euro. De asemenea a donat la rândul său o sumă de 100.000 de euro către fundația CARE. Se pare că se fac tot felul de asemenea acte de caritate prin care se încearcă obținere de fonduri. Banii se duc de cele mai multe ori pentru eradicarea crizei în care se găsesc italienii la această oră.

„Nu trebuie să facem o diferențiere între lucruri. În ceea ce privește lucrurile, nu există distincții de clasă. Trebuie să alegem ceea ce este bun pentru noi, unde o găsim.” Picasso