Niciodată nu putem ști ce comori stau ascunse în cele mai neobișnuite locuri. Acesta este și cazul unul tablou ce datează din perioada medievală al artistului Cimabue, descoperit pe pereții unei bucătării din Franța.

Tabloul „Hristos batjocorit” a fost vândut la o licitație în Senlis, Franța, sâmbăta aceasta. Norocosul cumpărător care a intrat în posesia lui a plătit 24.2 milioane de euro pentru opera de artă, iar prețul a depășit valoarea estimată pentru acesta de 4 ori.

Înainte de a fi descoperit, tabloul deosebit de rar a fost deținut de o bătrână care îl păstra atârnat în bucătăria sa. Femeia credea că este o icoană grecească, tocmai de aceea se pare că nici nu i-a acordat prea multă atenție.

Situația s-a schimbat când capodopera a fost descoperită vara aceasta. După ce au fost făcute testele necesare pentru stabilirea exactă a aristului și a perioadei din care datează, tabloul i-a fost atribuit pictorului Cimabue.

Specialiștii au declarat: „Nu a durat foarte mult până să ne dăm seama că era o piesă de artă a pictorului italian Cimabue. El este unul dintre părinții picturii, deci îi cunoaștem operele foarte bine.”

Cimabue este preudonimul folosit de artistul Cenni di Pepo, un pictor născut în Florența în anul 1240. Este cunoscut drept unul dintre cei mai mari artiști ai erei prerenascentiste