Pentru perioada vacanței de Rusalii miroase tabere și excursii a fost organizate pentru cei mici. Nu toate s-au desfășurat însă conform planurilor creându-le părinților multe griji. Un caz alarmant a avut loc în cadrul unei tabere organizate în jud. Brașov, în Săcele. 15 copii și 2 adulți care se aflau acolo în tabără au ajuns cu ambulantele la spital.

Tabără de coșmar pentru copii

Experiența care ar fi trebuit să fie una plăcută pentru cei mici s-a transformat într-un coșmar. Nu doar pentru copii ci și pentru părinții și profesorii lor. 15 copii și doi adulți care au plecat într-o excursie la munte au trăit un adevărat coșmar. Aceștia au fost transportați de urgență cu ambulanțele la spital. Totul după o toxiinfecție alimentară

Elevii și însoțitorii lor U fost cazați într-un complex turistic din Săcele, județul Brașov. Alarma a fost dată în acest sens în noaptea de joi spre vineri printr-un apel la 112. Se solicita intervenția medicilor pentru că starea copiilor era una îngrijorătoare.

În total, grupul de excursioniști număra 40 de persoane. Dintre acestea, doar 15 elevi și 2 adulți au manifestat simptome de toxiinfecție alimentară.

După ce a fost cerut ajutorul echipelor de salvare prin 112, pentru această situație au fost mobilizate mai multe ambulanțe.

Cei 15 copii prezentau vărsături, dar și alte simptome specifice toxiinfecției medicale. Elevii au fost transportați la unitatea spitalicească pentru a primi îngrijiri medicale.

O anchetă a autorităților a fost deschisă în acest sens. Oamenii legii urmează să stabilească ce s-a întâmplat cu cei mici. Dacă proprietarii unității  de cazare vor fi găsiți vinovați pentru acest caz, aceștia vor trebui să răspundă pentru incident.