Zeci de elevi și profesori de la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara au fost internați în spitalele locale cu simptome de intoxicație, determinând suspendarea cursurilor școlare. Incidentul a motivat intervenția echipelor Direcției de Sănătate Publică Timiș pentru investigații.

Numărul persoanelor afectate a atins cifra de 16 elevi și un profesor internați la Spitalul de Copii ‘Louis Țurcanu’ și Spitalul Municipal din Timișoara, având simptome precum dureri abdominale, vărsături și scaune diareice. Surprinzător, colegiul nu dispune de o cantină și nu este racordat la rețeaua de gaze naturale, fapt ce complică identificarea cauzei.

‘Nu excludem nicio variantă de lucru. S-au prelevat și probe din apă, poate fi orice’, a declarat subprefectul Sorin Ionescu la Digi24. Această declarație subliniază incertitudinea situației și determinarea autorităților de a afla cauza incidentului.

Conducerea Colegiului Național C.D. Loga a anunțat suspendarea activităților didactice pentru ziua de miercuri și demararea unui sondaj printre elevi și profesori pentru a identifica un posibil factor comun al tuturor cazurilor de intoxicație. DSP Timiș continuă să preleveze probe și planifică o întâlnire a comitetului pentru situații de urgență în vederea stabilirii măsurilor necesare.