Astăzi, polițistul Constantin Popescu a fost chemat la Brigada Rutieră pentru a participa la expertiza tehnică a mașinii pe care o conducea. Reamintim că omul legii este cel care a lovit două fetițe pe o trecere de pietoni din Sectorul 1, în timp ce se afla la volanul mașinii de Poliție. În urma accidentului, o fetiță de 11 ani a murit pe loc, iar cealaltă de 13 ani a fost internată în stare gravă.

1. Ce se va întâmpla cu polițistul Constantin Popescu

Dar asta nu este tot. Polițistul Constantin Popescu ar urma să fie supus unui test poligraf, au declarat surse din cadrul anchetei pentru Substanțial.ro. De asemenea, oamenii legii au solicitat și audierea Marinei la domiciliu, cealaltă copilă accidentată de agentul de poliție.

În cadrul audierilor care au avut loc în urmă cu o săptămână, polițistul a recunoscut că avea viteza excesivă, spune Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei. De asemenea, omul legii a recunoscut că în acel moment nu se afla în misiune.

Conform avocatului, polițistul a mai spus în cadrul audierilor că a verificat trecerea de pietoni și nu era nimeni. Cu toate astea, pe filmări se vede cum fetele mergeau încet pe trecere și ulterior au luat-o la fugă.

2. Unde se ducea polițistul în ziua în care a ucis-o pe Raisa

În acea zi de 13 ianuarie, polițistul participa la verificări privind modul în care sunt respectate măsurile de restricție în contextul Covid-19. Aceste verificări au avut loc la patru unități de învățământ, a explicat Poliția Capitalei.

În urma celor întâmplate, omul legii a ținut să scrie două scrisori de iertare pentru cele două familii. Printre altele, polițistul Constantin Popescu le-a spus părinților Raisei că ar da orice să întoarcă timpul.