Un eveniment neașteptat a zguduit comunitatea din Baltimore, Maryland, când podul Francis Scott Key, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbușit marți, după ce a fost lovit violent de un cargobot.

Tragedia a rezultat în pierderea vieților a șase muncitori care efectuau lucrări de reparație pe pod, toți fiind imigranți din Mexic și America Centrală. Două cadavre au fost deja recuperate de scafandri, în timp ce se crede că restul victimelor sunt încă prinse sub apă.

Larry DeSantis, un localnic care a traversat podul cu puțin timp înainte de prăbușire, a împărtășit experiența sa aproape fatală. Într-un interviu pentru CNN, el a relatat că deși era concentrat pe drum și muncitorii de pe pod, nu a observat vreo neregulă până când nu a realizat absența traficului pe pod. ‘Dacă m-aș fi oprit și aș fi vorbit cu cineva pentru un minut, probabil că nu aș fi fost aici astăzi’, a declarat DeSantis. La scurt timp după aceea, un coleg l-a informat despre prăbușirea podului, știre care l-a șocat profund.

Imaginile de pe camera de supraveghere au captat ultimele cinci minute de trafic pe pod, indicând prezența vehiculului lui DeSantis și a unui camion fără remorcă drept ultimele vehicule care au trecut înainte de tragicul accident. Acest incident a provocat o reflectare serioasă asupra fragilității vieții, DeSantis considerându-se extrem de norocos pentru scăparea sa.

În urma acestui incident, autoritățile din Maryland au anunțat că au reușit să încetinească fluxul de trafic imediat după ce cargobotul a transmis un semnal SOS, ceea ce a limitat numărul de vehicule care ar fi putut fi implicate în prăbușire. Podul, un element esențial al infrastructurii locale, este acum subiectul unei anchete extensive pentru a determina circumstanțele exacte ale prăbușirii, în timp ce comunitatea deplânge pierderea muncitorilor și se confruntă cu impactul acestui eveniment tragic.