Reclamă
Reclamă

Miercuri, cu câteva ore înainte de meciul cu Slovacia, mii de suporteri ai naționalei României au făcut spectacol în centrul orașului Frankfurt. Entuziaști, aceștia au scandat „Hai România!” și numele jucătorilor preferați, toți fiind extrem de optimiști în privința rezultatului din ultimul meci din grupe al României, cu o miză atât de mare – calificarea în optimi.

Naţionala României joacă miercuri, cu Slovacia, meciul decisiv pentru calificarea în optimi la Euro-2024. Partida din grupa E are loc de la ora 19:00, la Frankfurt, și va fi transmisă de Pro TV. Tot de la aceeași oră se va disputa și partida Belgia – Ucraina.

România este lider în clasamentul grupei, dar toate cele patru echipe au câte trei puncte. În primele două meciuri, România a învins Ucraina cu scorul de 3-0, și a pierdut cu Belgia, scor 0-2. Slovacia a trecut de Belgia cu scorul de 1-0, şi a pierdut cu Ucraina, scor 1-2.

Reclamă

Francesco Calzona, un italian de 55 de ani, este selecţionerul Slovaciei. Înainte de preluarea naționalei, în august 2022, el a activat doar ca antrenor secund în țara natală pentru Perugia, Alessandria, Sorrento, Empoli, Cagliari și Napoli. În acest sezon, Calzona a pregătit în paralel și echipa Napoli din Serie A.

România și Slovacia au disputat până acum 11 meciuri directe, cu 5 victorii pentru tricolori și 5 remize. Singura înfrângere a fost un 0-1 la Bratislava, într-un amical din anul 1942. Cei mai importanți jucători ai Slovaciei sunt Skriniar (PSG), Lobotka (Napoli), Hancko (Feyenoord), Duda (Verona) şi Dubravka (Newcastle).

Partida va fi arbitrată de germanul Daniel Siebert, care va fi ajutat de Jan Seidel și Rafael Foltyn, în timp ce rezervă va fi Felix Zwayer. În Camera VAR se vor afla germanii Bastian Dankert și Christian Dingert, dar şi italianul Massimiliano Irrati.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro