Sărbătoarea Paștelui a sosit, iar românii se relaxează după toate zilele agitate care au fost. Alături de cei dragi, majoritatea aleg să petreacă în prima zi de Paște. Această sărbătoare este una dintre cele mai importante sărbători ale românilor.
Atunci când vine vorba despre sărbătorile românești, există mai multe superstiții și tradiții. Cei care cred în ele aleg să le respecte și să aibă grijă la ceea ce fac în întreaga zi. Iată care sunt cele mai întâlnite dintre ele și ce însemnătate au acestea.
Cele mai cunoscute superstiții și tradiții în a doua zi de Paște
Unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri este purtarea de haine noi. Acest obicei a apărut în semn de respect și mulțumire. Are o semnificație aparte. Mai exact, reprezintă purificarea și pregătirea trupului pentru a întâmpina, așa cum se cuvine, primăvara.
O altă regulă spune că în ziua de Paște toată lumea trebuie să fie fericită și să evite tristețea. Trebuie să își atragă alături de ei bucurie și împlinire.
Un alt obicei spune că bărbații trebuie să poarte o pălărie nouă. În schimb, femeile ar trebui să poarte o cămașă nouă.
O altă tradiție spune că întreaga familie trebuie să se spele pe față cu apă neîncepută. Aceasta se poate găsi într-un izvor care curge. În sensul în care curge apa, un ban de argint și un ou roșu se pun acolo. Acest obicei este practicat pentru a aduce noroc la bani și sănătate, pe durata întregului an.
Pentru a avea parte de o frumusețe curată precum apa de izvor, fetele și băieți se uită în fântână.
Un alt obicei întâlnit spune că cei care s-au întors acasă de la Înviere, iau anafură dimineața.
Toți membrii familiei trebuie să mănânce din primul ou ciocnit cu familia. Acest obicei sugerează ideea de familie unită.