Reclamă

Majoritatea oamenilor se întreabă ce spun preoții despre cântatul cucuvelelor. În tradiția populară, această pasăre este asociată cu moartea sau prevestirea unei întâmplări dramatice. În afară de conotațiile pe care omul le atribuie cucuvelei, preoții clarifică situația din spatele celebrei superstiții de la noi.

De obicei, cucuveaua este considerată cea mai mare purtătoare de ghinion. O mare parte dintre români se înspăimântă atunci când aud o cucuvea cântând sau pur și simplu o întâlnesc în natură. De aceea, majoritatea se gândesc că pasărea cu pricina poate prevesti evenimente tragice sau că ar aduce ghinion la casa omului. Iată ce spun preoții, de fapt, despre cântatul cucuvelei.

Ce înseamnă cântatul cucuvelei din perspectiva preoților

Preoții spun că oamenii nu ar trebui să creadă că cucuveaua prevestește moarte sau că aduce evenimente tragice, căci acest lucru este total fals. În privința cântatului cucuvelei, slujitorii bisericii menționează că această pasăre nu este o piază rea. Iar cântecul ei nocturn poate avea, de fapt, conotații pozitive. Ba mai mult, cucuveaua ar fi asociată cu un simbol al înțelepciunii, al echilibrului și al rațiunii. Prin urmare, această pasăre, este de fapt o aducătoare de vești bune și nu este un mesager al morții sau al întâmplărilor rele.

Superstiții din popor. Ce spun preoții despre cântatul cucuvelelor
pixabay.com

Ce spun preoții despre superstiții

Preoții ortodocși au atras atenția de-a lungul timpului că superstițiile sunt credințe false, iar oamenii care cred în ele săvârșesc un păcat. În ciuda acestui lucru, ele continuă să existe printre credincioși. Aceștia atrag diferite energii fie eleve pozitive sau negative. Atitudinea Bisericii în privința superstițiilor este una fermă. Potrivit învățăturilor sfinte:

„Superstiţiile sunt credinţe şi practici greşite moştenite din lumea păgână care necunoscând adevărul lui Dumnezeu şi nici adevărurile ştiinţelor naturii şi ale vieţii au rătăcit pe oameni întru neştiinţa lor. Orice fel de credinţe deşarte şi superstiţioase se canonisesc de Biserică ca şi vrăjitoria (VI 61, 65)”.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro