Reclamă
Reclamă

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a afirmat luni seară, înaintea Summitului NATO de la Washington, că se vor aborda mai multe subiecte, între care sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, dar şi situaţia generală de securitate şi întărirea apărării în zona Mării Negre.

De asemenea, Geoană a declarat că se va discuta despre creşterea producţiei de apărare, subliniind nevoia unei armate puternice pentru Alianţă: „Vom discuta despre ceea ce înseamnă să creştem producţia de apărare şi să folosim cu cap banii pe care contribuabilii noştri îi vor investi mai mult în apărare. Vremurile sunt complicate, avem nevoie de o armată puternică, avem nevoie de securitate naţională şi colectivă de de primă calitate. Vom discuta şi despre ceea ce înseamnă asta pentru renaşterea industriei de apărare în Europa şi, sper eu, şi în ţara noastră, în România, pentru că avem potenţial ingineresc, potenţial de locuri de muncă bine plătite şi e bine să fim pregătiţi şi pentru a profitat de acest moment” a declarat Geoană.

„Rusia nu are potenţialul şi nici intenţia de a ne ataca militar, dar va folosi orice fel de instrument”, a subliniat secretarul general adjunct al NATO.

Reclamă

Mircea Geoană a vorbit, luni seară la Antena 3 despre agenda Summitului istoric al NATO care începe marţi la Washington, informează News.ro. Pe lângă analiza situaţiei generale de securitate, Geoană afirmă că se va discuta despre creşterea producţiei în industria de apărare alături de sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova, „care este sub un asalt extrem de vicios de natură hibridă din partea Federaţiei Ruse”.

La Summitul NATO de la Washington, preşedintele american Joe Biden şi omologii săi din NATO se vor întâlni pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a celei mai mari organizaţii de securitate din lume, chiar în timp ce Rusia îşi accentuează avantajul pe câmpul de luptă din Ucraina.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro