Reclamă
Reclamă

Summitul NATO de la Washington de săptămâna viitoare ar putea aduce vești bune pentru Ucraina în privința obținerii mai multor sisteme de apărare aeriană, a declarat marți un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat al SUA.

„Sperăm că vom reuși să ajungem (la un acord) la summit și să facem noi anunțuri privind apărarea aeriană”, a declarat oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului.

„Ați auzit că ucrainenii sunt dornici să obțină sisteme Patriot suplimentare sau sisteme similare. Și cred că vom avea niște vești bune în plus pentru ei pe acest front”, a adăugat oficialul, fără a furniza alte detalii, potrivit Reuters, citată de News.ro.

Reclamă

Oficialii ucraineni îndeamnă aliații de luni de zile să le furnizeze mai multe sisteme de apărare aeriană pentru a se apăra de atacurile frecvente cu rachete și drone ale forțelor ruse.

România a decis săptămâna trecută să doneze către Ucraina un sistem Patriot, dată fiind deteriorarea situației de securitate din țara vecină, o decizie salutată atât de președintele Zelenski, cât și de Washington.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro