Adrian Alexandru, consilier USR Sector 2, precizează că Primăria Sectorului 2 a plătit societății Supercom din luna noiembrie până în luna ianuarie, 10,2 milioane de lei pentru utilajele de deszăpezire, chiar dacă acestea nu au avut activitate în perioada mai sus menționată. Practic banii au fost dați ca mașinile să aștepte venirea iernii, utilajele nemișcandu-se din loc.

Supercom deține monopol asupra sectorului 2 din 1999, contractul între aceștia și primărie fiind prelungit prin acte adiționale,nu prin licitație public.

Încă din 2017 consilierii acuzau primăria că nu își îndeplinește atribuțiile în ceea privește sistemul de salubrizare, propunând ca alegerea sa se facă prin SEAP, licitație publica, instituția refuzând sa aplice acest sistem. În 2011 Înaltei Curții de Justiție și Casație, obliga toate primăriile sa închidă contracte doar prin licitație publica, astfel să nu mai existe speculații.

Primăria sectorului 2, din 2 septembrie a lansat sistemul de achiziții publice, începând ca în lunile viitoare sa încheie un nou contract pe o perioada de 7 ani, în functie de ofertele primite.

Conform răspunsului primit de la Primăria Sector 2 în urma unei solicitări scrise, cheltuielile cu deszăpezirea și asteptarea începând cu luna noiembrie 2019 și până pe 15 ianuarie, conform HCL 394/2018, sunt în valoare totală de 10.203.060 lei DOAR pentru „așteptare”. Până în luna martie, la fel ca în ultimii ani, cheltuielile vor depăși 16 milioane lei. La acest capitol, Sectorul 2 deține un „record” greu de egalat de vreo administrație locală!”,