Reclamă
Reclamă

SUA au impus vineri sancțiuni împotriva a patru persoane cu legături cu gruparea Stat Islamic (SI), în urma unei anchete desfășurate împreună cu Turcia, a anunțat Departamentul american al Trezoreriei. Turcia a impus aceleași sancțiuni.

Sancțiunile vizează trei simpatizanți ai unei rețele de traficanți cu legături cu Statul Islamic și o altă persoană implicată în înființarea unei tabere de antrenament al SI, a precizat Trezoreria americană într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

Aceste persoane își aveau baza în Uzbekistan și în Georgia și cel puțin una dintre ele susținea membri ai grupării Stat Islamic în Turcia, a precizat aceeași sursă.

Reclamă

Acțiunea coordonată cu Turcia „demonstrează angajamentul nostru continuu de a ne apăra împotriva oricăror amenințări teroriste,” a declarat Brian Nelson, subsecretar al Trezoreriei însărcinat cu terorismul și cu spionajul financiar, citat în comunicat.

Aceste sancțiuni înseamnă că aceste persoane nu vor mai fi autorizate să efectueze tranzacții financiare cu SUA și Turcia, și că eventualele lor active în cele două țări vor fi înghețate.

Turcia, aliată a SUA și membră a NATO, a adoptat la rândul său sancțiuni similare, a precizat Departamentul Trezoreriei.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro