Datorită tensiunilor din ultimele luni, SUA și statul Iran se află în pragul unui război devastator pentru ambele pări.

Incidentele recente din Arabia Saudită ar putea fi un punct declanșator în acest conflict. Deși rebelii din statul Yemen și-au luat responsabilitatea pentru atacul de săptămâna trecută asupra celor două stații petroliere, reprezentați oficiali din SUA și Arabia sunt de părere că și Iranul este responsabil pentru acest tragic eveniment.

Secretarul de stat al Americii, Mike Pompeo, precum și mulți membrii oficiali din SUA au declarat că incidentul este un act de război al Iranului împotriva Arabiei. Din fericire însă, nici una dintre aceste afirmații nu este 100% fondată, deoarece părțile implicate nu au adus până în prezent dovezi care să incrimineze Iranul.

Javad Zafir, ministerul de interne al Iranului a afirmat public joia aceasta că orice implicare de origine militară impotriva Iranului din partea SUA sau a Arabiei ar duce la un război. Vorbind despre eventuala situație de război, acesta a declarat că Iranul nu se teme să se apere, chiar dacă asta ar însemna să fie implicat într-o confruntare militară cu alte state.

Este cunoscut și faptul că Iranul are drept aliați politici China și Rusia. În cazul unul eventual război, rezultatete ar fi dezastruoase la nivel mondial. Acest conflict ar afecta atât econimic cât și social întrega lume.

Sunt așteptate negocieri oficiale între cele două state, iar poplația ambelor părți speră ca aceasta situație nefericită să fie rezolvată pe cale politică și într-un mod pașnic.