Reclamă

Coreea de Sud și Statele Unite au efectuat o serie de exerciții cu rachete ca răspuns la prima lansare de rachete balistice de către Coreea de Nord asupra Japoniei din 2017.

Suspecta rachetă balistică cu rază intermediară a zburat marți dimineață aproximativ 4.600 km, înainte de a cădea în Pacific. Cel mai lung zbor pentru orice test nord-coreean.

În Japonia, unde locuitorii din zonele de nord-est au auzit sirene și au primit avertismente să se adăpostească. Lansarea a fost condamnată de prim-ministrul Fumio Kishida drept „barbară”. Coreea de Sud și SUA au condamnat, de asemenea, testul și toate cele trei țări au avertizat cu privire la un răspuns dur.

Miercuri, șefii de stat major (JCS) din Coreea de Sud a declarat că forțele sud-coreene și americane au lansat patru rachete sol-sol în mare.

Lansarea rachetelor

null

null

Cele două părți au lansat fiecare două rachete ale Sistemului de rachete tactice ale armatei (ATACMS). Care au lovit ținte simulate și „au demonstrat capacitatea aliaților de a descuraja alte provocări”.

Cei doi aliați au organizat și un exercițiu de bombardare în largul coastei de vest a peninsulei. Care a implicat opt ​​avioane de luptă. La câteva ore după testul nord-coreean de marți. Phenianul a efectuat un număr record de teste de arme în acest an. Inclusiv o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) interzisă.

Nord Coreea nu a confirmat lansarea

Începând de miercuri dimineață, presa de stat nord-coreeană nu a confirmat încă cea mai recentă lansare. Despre care analiştii au spus că ar fi putut fi un Hwasong-12. Racheta a fost testată pentru prima dată în 2017. Și poate transporta un focos nuclear.

Unii analiști spun că liderul nord-coreean Kim Jong Un își propune să-și folosească arsenalul lărgit pentru a face presiuni pe Washington să accepte țara sa ca stat nuclear. Șase țări, inclusiv SUA, Regatul Unit și Irlanda. Au cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite cu privire la cea mai recentă lansare a Coreei de Nord. Întâlnirea ar putea avea loc încă de miercuri. Dar rapoartele spun că Rusia și China s-au opus unei discuții deschise asupra problemei în cadrul organismului format din 15 membri.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro