Reclamă
Reclamă

SUA au anunțat miercuri că impun sancțiuni împotriva a peste 300 de entități și indivizi care au legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv companii chineze.

Anunțul a fost făcut cu o zi înainte ca președintele american Joe Biden să se ralieze liderilor din G7 pentru un summit în orașul italian Bari, în care războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei va fi în centrul atenției.

Secretarul de stat american Antony Blinken a spus că sancțiunile vizează „numeroase sectoare esențiale pentru efortul de război al Rusiei”, inclusiv cel energetic, al metalelor și producției miniere, potrivit AFP și dpa, preluate de Agerpres.

Reclamă

China a fost vizată pentru sprijinul său adus Moscovei. „SUA rămân îngrijorate de scara și amploarea exporturilor din Republica Populară Chineză care aprovizionează baza militaro-industrială a Rusiei”, se spune în comunicatul semnat de Blinken.

În acest context, SUA sancționează companiile chineze care livrează bunuri ce „acoperă goluri critice în ciclul producției de apărare al Rusiei”, subliniază comunicatul.

Moscova a declarat că va răspunde la aceste măsuri „agresive”. „Rusia, ca de fiecare dată în astfel de cazuri, nu va lăsa acțiunile agresive ale SUA fără răspuns”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro