Statele Unite ale Americii au impus o nouă serie de sancțiuni împotriva Iranului, vizând două companii și patru persoane acuzate de lansarea unor atacuri cibernetice rău-intenționate împotriva unor companii și entități guvernamentale americane. Aceste atacuri au fost organizate sub comanda ciber-electronică a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice iraniene, conform unui comunicat emis de Departamentul Trezoreriei SUA.

Această acțiune vine în urma deciziei luate de miniștrii de externe ai Uniunii Europene de a extinde sancțiunile împotriva Iranului, vizând exporturile de drone și rachete către Rusia și aliații Iranului, inclusiv organizația libaneză șiită Hezbollah. Ministrul de Externe iranian, Hossein Amirabdollahian, a criticat aceste sancțiuni, numindu-le regretabile și ilegale, argumentând că Iranul doar și-a exercitat dreptul de autoapărare în fața agresiunilor israeliene.

Într-o declarație pe platforma X, Amirabdollahian a susținut că sancțiunile ar trebui să fie aplicate Israelului, nu Iranului. Critica vine după un atac recent în care Iranul a lansat peste 300 de rachete și drone împotriva Israelului ca răspuns la un presupus atac asupra consulatului său din Damasc, acuzând Israelul de acest atac. Cu toate acestea, majoritatea rachetelor și dronelor iraniene au fost distruse înainte de a ajunge pe teritoriul Israelului. Acesta a fost considerat primul atac direct al Iranului asupra Israelului.