Statele Unite ale Americii au votat pentru acordarea unui nou ajutor militar în valoare de mai multe miliarde de dolari pentru Israel, un gest care, conform prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, are rolul de a ‘apăra civilizația occidentală’. Acest ajutor vine într-un moment în care Israelul se confruntă cu războiul împotriva teroriștilor Hamas și tensiuni crescute cu Iranul.

Netanyahu a exprimat pe Twitter aprecierea sa față de sprijinul bipartizan puternic pe care Israelul îl primește din partea Statelor Unite, mulțumindu-le prietenilor și Americii. ‘Congresul SUA tocmai a adoptat cu o majoritate covârşitoare un proiect de lege foarte apreciat privind ajutorul, care arată un sprijin bipartizan puternic pentru Israel şi apără civilizaţia occidentală. Le mulţumesc prietenilor noştri, mulţumesc Americii!’, a scris el.

Israel Katz, șeful diplomației israeliene, a subliniat de asemenea importanța acestui vot, menționând că trimite ‘un mesaj puternic inamicilor noștri’ și evidențiază legăturile strânse și parteneriatul strategic între Israel și Statele Unite. Fondurile vor fi utilizate, printre altele, pentru consolidarea scutului antirachetă al Israelului, ‘Iron Dome’.