Reclamă

Toți medicii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește fumatul. Cu toții știm că acest obicei nu este absolut deloc sănătos și provoacă foarte multe ori cancer pulmonar. Cu toate acestea, sunt și cazuri în care persoane care nu au fumat niciodată își pierd viața în urma luptei cu cancerul pulmonar.  

În acest context, o echipă internațională de oameni de știință încearcă să descopere modul în care poluarea aerului poate provoca cancer pulmonar la persoanele care nu au fumat niciodată. Această cercetare a oamenilor de știință ar putea ajuta medicii să prevină și să trateze tumorile.

Studiu îngrijorător!

Așadar, oamenii de știință au descoperit că particulele fine din aerul poluat provoacă inflamație în plămâni. Această inflamație activează genele canceroase pre existente, care erau latente anterior. Mai multe studii au arătat că poluarea aerului a declanșat mutații genetice care duc la cancer.  

Descoperirile, bazate pe cercetări conduse de Institutul Francis Crick din Londra și finanțate de Cancer Reserch UK, au fost publicate sâmbătă la Congresul Societății Europene pentru Oncologie Medicală de la Paris.  

Astfel, pe măsură ce mai puțini oameni fumează, aerul poluat apare mai clar ca o cauză a tumorilor la plămâni. Conform datelor oficiale, estimative, 300.000 de decese prin cancer pulmonar pe an din întreaga lume sunt cauzate de particule poluante foarte fine. Acestea sunt emise în evacuarea vehiculelor și arderea combustibililor fosili.  

Studiu îngrijorător! S-a descoperit acum: Așa apare cancerul pulmonar! Cu toții suntem în pericol

Așa apare cancerul pulmonar

Liderul proiectului, Charles Swanton, profesor de medicină, a declarat că acest studiu a schimbat fundamental modul în care văd medicii cancerul pulmonar la persoanele care nu au fumat niciodată. Conform acestuia, celulele cu mutații care cauzează cancer se acumulează în mod natural pe măsură ce înaintăm în vârstă. În mod normal, acestea sunt inactive.   

„Am demonstrat că poluarea aerului trezește aceste celule în plămâni, încurajându-le să crească și potențial să formeze tumori”, a declarat acesta.   


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro