Reclamă

Persoanele care vor să slăbească prin exerciții fizice ar avea nevoie de mai mult de două ore și jumătate pe săptămână dedicate antrenamentelor aerobice, precum alergatul, mersul pe jos sau mersul cu bicicleta, potrivit cercetătorilor citați de The Guardian. Aceștia au analizat 116 studii clinice publicate, descoperind că exercițiile fizice contribuie la pierderea în greutate, la reducerea mărimii taliei și a grăsimii corporale.

Studiile au reunit datele pentru aproape 7.000 de adulți supraponderali sau obezi, având un Indice de Masă Corporală (IMC) de peste 25. Analiza rezultatelor a arătat că atât greutatea corporală, cât și mărimea taliei și grăsimea corporală scad odată cu creșterea numărului de exerciții aerobice efectuate săptămânal. Cercetătorii au remarcat însă că antrenamentele mai scurte de 30 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână, au dus doar la reduceri minore.

Dr. Ahmad Jayedi, epidemiolog la Imperial College London, a explicat că sunt necesare cel puțin 150 de minute de exerciții aerobice săptămânal la intensitate moderată pentru o pierdere semnificativă în greutate. ‘Pentru persoanele supraponderale sau obeze, pierderea a 5% din greutatea corporală în trei luni este considerată importantă din punct de vedere clinic’, a precizat el.

Serviciul Național de Sănătate din Regatul Unit recomandă adulților să practice un anumit tip de activitate fizică zilnic. Persoanele între 19 și 64 de ani ar trebui să efectueze două ore și jumătate de exerciții moderate sau 75 de minute intense săptămânal, pentru a-și menține sănătatea și a reduce riscurile de boli cardiovasculare. Cel mai nou studiu subliniază că acest nivel este minimul necesar pentru o pierdere de greutate semnificativă pentru persoanele cu un IMC mai mare de 25.

Dr. Jayedi a menționat că aceste recomandări pot fi dificil de urmat pentru unii oameni, sfătuindu-i să integreze exercițiile în rutina zilnică, precum schimbarea rutei către serviciu pentru a parcurge mai mult pe jos. El a adăugat că obiceiurile alimentare precum consumul multor produse ultraprocesate și stilul de viață sedentar sunt greu de schimbat.

‘Când vine vorba de exerciții fizice, toate formele sunt benefice și nu am evaluat diferențe între ele’, a accentuat Jayedi, oferind mersul pe jos și alergatul drept exemple ușor de integrat în viața cotidiană.

Agențiile naționale de sănătate sugerează împărțirea antrenamentelor pe săptămână, dar beneficiile sunt similare și pentru ‘războinicii de weekend’ care se antrenează intens în doar un weekend. Medicii recomandă, de asemenea, diete sănătoase pentru a controla aportul caloric.

O dietă echilibrată, bogată în cereale integrale, fructe, legume, nuci, pește și săracă în carne roșie și alimente procesate, poate reduce riscul de boli cronice. Recent, un raport al organizației caritabile Food Farming and Countryside Commission a arătat că dependența Marii Britanii de alimente nesănătoase costă țara 268 miliarde lire sterline pe an, depășind bugetul Serviciului Național de Sănătate.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro