Reclamă
Reclamă

Statele Unite ale Americii se află pe ultimul loc în clasamentul țărilor unde cetățenii își iau multe zile de concediu, conform unui studiu realizat de Expedia și citat de usatoday.com. Studiul, desfășurat la nivel mondial, indică faptul că americanii își iau în medie doar 11 zile de concediu pe an, cel mai mic număr dintre toate statele incluse în cercetare.

„Vinovăția, cultura agitației și stresul planificării unei călătorii sunt motivele pentru care 65% dintre americani spun că sunt ‘privați de vacanță’, cea mai mare rată în peste un deceniu de când Expedia urmărește acest lucru. Având în vedere că mai mult de jumătate dintre americani nu își folosesc toate zilele de concediu de odihnă anual, în ciuda faptului că beneficiază de cele mai puține zile de concediu la nivel global, este clar că ar trebui să revizuim relația noastră cu timpul de concediu”, au transmis reprezentanții companiei care a efectuat studiul.

Studiul arată că, în ciuda faptului că mulți americani sunt conștienți de importanța timpului liber, numai 19% preferă să economisească zilele de concediu pentru o călătorie importantă. Cu toate acestea, în multe cazuri, aceste călătorii sunt ulterior anulate din diverse motive.

Reclamă

În contrast, francezii își iau concediu timp de o lună, în special în august, conform tradiției locale. De asemenea, Hong Kong se remarcă prin faptul că respondenții nu au lăsat zile de concediu neutilizate, ba chiar și-au luat mai mult timp liber decât le-a fost alocat.

Studiul subliniază astfel diferențele semnificative în abordarea concediilor între diverse culturi și evidențiază necesitatea reevaluării atitudinilor față de timpul liber în Statele Unite.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro