Studenta criminală de la Medicină, condamnată la 19 ani şi opt luni de închisoare pentru crima din căminul facultății Carmen Şatran (fostă Bejan), ar putea fi eliberată, după 12 ani de la sentință.

Carmen Şatran (fostă Bejan) a fost arestată în august 2009 pentru crima pe care a comis-o în căminul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara şi condamnată în 2014 la 19 ani şi opt luni de închisoare.

Studenta criminală de la Medicină a fost reformată

Studenta criminală de la Medicină, așa cum a numită la vremea aceea de presă, a făcut până acum trei pătrimi din pedeapsă, ceea ce îi permite să fie propusă pentru eliberarea condiţionată.

Comisia pentru eliberări condiţionate de la Penitenciarul Gherla, acolo unde este încarcerată studenta criminală, Carmen Șatran, a propus eliberarea condiţionată, iar conducerea penitenciarului a transmis cererea Judecătoriei Gherla, scrie adevărul.ro. Tânăra „a participat la cursuri şi şi-a dat seama de gravitatea faptei”. 

Câte zile a muncit Carmen Şatran în închisoare

Până acum, potrivit documentelor depuse pentru eliberarea condiționată, trebuia să execute 5.387 de zile de închisoare pentru a putea fi pusă în discuţie eliberarea sa condiţionată.

Până în 9 septembrie 2021, când cazul său a fost analizat de comisia de eliberări condiţionate din penitenciar, studenta criminală de la Medicină a executat efectiv 4.422 de zile.

Ea a câștigat alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, care le oferă zile de libertate deţinuţilor cazaţi în condiţii improprii.

Totodată, studenta criminală de la Medicină a mai câştigat 428 de zile prin muncă.

„Deţinuta nu a fost sancţionată disciplinar şi a înregistrat mai multe recompense. A muncit în timpul detenţiei (428 zile).

A fost receptivă la unele activităţi cultural-educative. Persoana privată de libertate nu are antecedente penale şi este la prima analiză”, se arată în raportul comisiei de eliberări condiţionate din Penitenciarul Gherla, citat de sursa amintită mai sus.

Studenta criminală de la Medicină ar putea fi eliberată, după 12 ani petrecuți în închisoare
Arhivă

Cum s-a petrecut oribila crimă

Carmen Bejan și iubitul ei, Sergiu Florea, l-au omorât pe Trifu Schroth, un bărbat bogat din Timișoara, după ce acesta din urmă a fost ademenit într-o cameră de cămin a Facultății de Medicină cu promisiunea unor favoruri sexuale.

Cel mai probabil, din cauza unor neînțelegi, între Carmen Bejan şi Trifu Schroth, aflaţi singuri în camera de cămin a început un conflict spontan la care a intervenit și iubitul tinerei. Cei doi l-au bătut și i-au înjunghiat.

Tinerii au luat cadavrul, l-au pus într-un dulap şi au plecat la un supermarket de la marginea oraşului să cumpere saci din plastic şi un geamantan în care să pună cadavrul pe care l-au tranşat.

Pe la ora 4 dimineața, au ieşit din camera de cămin cu geamantanul în care se afla cadavrul tranşat al victimei. Urmele de sânge lăsate pe hol l-au pus pe gânduri pe portarul căminului care a chemat poliția.

După câteva ore în care a mers pe străzi, a doua zi Carmen Bejan s-a predat. Sergiu Florea s-a refugiat într-un apartament din Calea Şagului. Când poliţiştii au intrat în locuinţă, tânărul s-a refugiat în baie, unde a încercat să se sinucidă, tăindu-şi venele. Dar, medicii au reușit să în salveze.