Reclamă
Reclamă

Un student nemulțumit de nota primită a încercat să incendieze un profesor la o universitate din Constanța. Potrivit polițiștilor, un apel la 112 a venit în jurul prânzului, în legătură cu un incident între un cadru didactic și un student.

Din primele cercetări efectuate rezultă că un student, nemulțumit de nota obținută la examen, i-ar fi provocat răni prin incendiere cadrului didactic ce i-ar fi acordat nota respectivă, arată un comunicat al IPJ Constanța.

Conform surselor oficiale, profesorul a suferit răni minore la nivelul piciorului. „Am fost surprins de reacția studentului, dar am reușit să împiedic extinderea incendiului. Suntem în contact cu autoritățile pentru a ne asigura că astfel de incidente nu se vor repeta”, a declarat cadrul didactic implicat.

Reclamă

Poliția a deschis o anchetă pentru a clarifica circumstanțele incidentului și pentru a lua măsurile necesare. Studentul în cauză este audiat de autorități, iar universitatea colaborează îndeaproape cu forțele de ordine pentru a asigura siguranța tuturor celor implicați.

Reprezentanții universității au transmis că vor evalua modul în care sunt gestionate notele și examenele pentru a preveni astfel de reacții extreme din partea studenților. „Siguranța comunității universitare este o prioritate pentru noi. Vom întreprinde toate măsurile necesare pentru a preveni incidente similare pe viitor”, a declarat unul dintre oficialii universității.

Incidentul a atras atenția publicului asupra problemelor legate de nemulțumirile studenților privind evaluările academice. Încheierea anchetei și măsurile luate ulterior vor fi urmărite cu interes de întreaga comunitate academică.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro