Coronavirusul a creat în China 80 de decese şi alte 2.744 de cazuri de îmbolnăvire, iar la nivel global, îngrijorarea autorităţilor este din ce în ce mai mare. Şi în România au fost instalate centre de verificare şi informare atât în aeroporturi cât şi în marile instituţii. Degeaba însă, deoarece proaspăt întorşii din China au adus virusul şi în România. Un tânăr în vârstă de 24 de ani din Bacău a fost internat la Spitalul principal din Judeţ, fiind suspect de coronavirus.

Medicii au prelevat probe şi le-au București pentru diagnostic.

Se pare că băiatul s-ar fi întors din China acum o săptămână, iar la scurt timp a prezentat simptome de febră şi tuse, urmând ca apoi să apară şi durerile musculare.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

„Este vorba despre un tânăr de 24 de ani, cetățean român, este student în China. A venit acum 8 zile în țară. Pe avion a avut febra, în aceste 8 zile nu a mai avut febra, dar a avut o tuse ușoară. Astăzi (luni – n.r.) în jurul prânzului s-a prezentat la un consult, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Bacău, cu ușoare dureri musculare. În momentul de față nu putem face nicio legătură cu coronavirusul din China, se așteaptă concluzia medicilor care să dea un diagnostic”, a declarat prefectul Bacăului, Liviu Miroșeanu.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, suspecţi de coronavirus au fost găsiţi în Cluj, Timișoara, Constanța și București, însă infectările cu acest virus nu au fost confirmate oficial.