Reclamă
Reclamă

Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale (STS) anunţă că, pe timpul desfăşurării alegerilor locale şi europarlamentare din 9 iunie 2024, operatorii Serviciului de urgenţă 112 au preluat şi procesat 1.736 de apeluri de urgenţă referitoare la evenimente legate de procesul de votare. Cele mai multe apeluri au fost înregistrate în Bucureşti şi judeţele Dolj, Mehedinţi, Constanţa şi Giurgiu.

Potrivit STS, cele mai multe cazuri au semnalat suspiciuni de fraudă în cadrul proceselor electorale – 341 de apeluri. Alte probleme raportate au inclus dificultăţi privind starea urnelor, sigiliilor, ştampilelor şi buletinelor de vot, precum şi ale secţiilor de votare, însumând 235 de apeluri. De asemenea, au fost înregistrate 138 de apeluri despre tulburarea liniştii şi a ordinii publice în procesul electoral, respectiv în secţii şi în zona acestora.

În plus, s-au raportat 71 de apeluri privind afecţiuni medicale în secţii şi în apropierea acestora, 67 de apeluri despre propagandă sau campanie electorală și 54 de apeluri despre consumul şi comercializarea alcoolului în apropierea secţiilor de votare. De asemenea, au fost înregistrate 33 de apeluri legate de filmări în interiorul şi în apropierea secţiilor de votare.

Reclamă

„Cele mai multe apeluri care au semnalat nereguli privind procesele electorale au fost preluate în Bucureşti şi judeţele Dolj, Mehedinţi, Constanţa şi Giurgiu”, precizează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, potrivit News.ro.

„Conform procedurilor operaţionale, operatorii 112 au transferat cazurile către agenţiile specializate de intervenţie care au competenţă în soluţionarea acestor tipuri de urgenţe. În această perioadă, au fost adaptate permanent fluxurile de lucru între operatorii 112 şi dispecerii agenţiilor de intervenţie pentru a asigura o funcţionare optimă a Serviciului de urgenţă 112”, arată instituţia în comunicat.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro