Reclamă
Reclamă

Doi vulcani au erupt simultan în Italia, Stromboli și Etna, ceea ce a determinat autoritățile să emită alertă roșie și să închidă temporar aeroportul din Catania. Un strat gros de cenușă vulcanică s-a depus pe pistă, astfel că avioanele nu au mai putut ateriza sau decola.

După câteva ore de activitate intensă, erupțiile s-au stabilizat, iar turiștii au putut chiar să admire de la o distanță sigură spectacolul exploziv. Văzut pe timp de noapte, spectacolul oferit de Etna este unic. Mai ales pentru turiștii care, de această dată, au avut voie să se apropie pentru a admira explozia naturii.

Însă, pentru localnici, erupția aduce probleme și dureri de cap. Primarul a ordonat reducerea vitezei de circulație la 30 de kilometri pe oră, iar mijloacele de transport pe două roți sunt interzise. Tone de cenușă eliminate de vulcan s-au depus pe o rază de zeci de kilometri. Pista aeroportului din Catania și străzile din Sicilia au fost acoperite de cenușă.

Reclamă

Etna este unul dintre cei mai activi vulcani din lume, la fel ca Stromboli, intrat și el în erupție aproape simultan. Aici, autoritățile au crescut nivelul de alertă de la portocaliu la roșu. Situat pe o insulă în nordul Siciliei, vulcanul Stromboli dă naștere și la peisaje uluitoare. Lava se varsă de pe versantul vulcanului direct în apă și formează nori uriași de fum și cenușă.

Cea mai mare problemă a fost în Catania, unde aeroportul a fost închis aproape toată ziua. Specialiștii spun că erupția s-a produs într-un con nou format care a crescut câțiva metri în ultimele zile.

Astfel, măsurile de securitate și restricțiile impuse au fost necesare pentru a asigura siguranța oamenilor, în timp ce peisajul natural a atras atenția turiștilor, oferindu-le o priveliște rară.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro