Reclamă
Reclamă

Mai mulţi cetăţeni din Bangladesh, Egipt, Nepal şi Pakistan, care veniseră legal în România pentru a se angaja, au fost expulzaţi de autorităţi după ce au fost prinși când încercau să iasă ilegal din ţară, pentru a ajunge în Vestul Europei.

Străinii, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani, au fost îndepărtați ieri, 16 iunie, sub escortă de polițiștii din cadrul Centrului de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică Arad, până la Aeroportul din Cluj-Napoca. De acolo, au fost îmbarcaţi pe curse comerciale către țările de origine.

„Din verificările efectuate de polițiștii de imigrări a reieșit că străinii au intrat legal în țara noastră, în perioada 2022 – 2024, în scop de angajare. Întrucât au fost depistați de polițiștii de frontieră în tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, au fost introduși în custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul României”, a transmis Inspectoratul General pentru Imigrări.

Reclamă

La ieşirea din ţară, pe numele străinilor a fost instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de cinci ani.

Inspectoratul General pentru Imigrări a precizat că măsurile adoptate sunt parte din eforturile pentru asigurarea respectării legislației privind dreptul străinilor de a rămâne pe teritoriul României. Aceasta include supravegherea îndeaproape a activităților și deplasărilor cetățenilor non-UE care se află în țară cu scop de muncă.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro