Reclamă
Reclamă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri, la summitul NATO de la Washington, că există în permanență atacuri cibernetice din partea Rusiei. În acest context, el avertizează liderii NATO să fie vigilenți, precizând că scopul președintelui rus Vladimir Putin este să sperie aliații ca să-și retragă sprijinul pentru Ucraina. Moscova însă nu este gata de un atac direct, deoarece rușii sunt prinși de războiul cu Ucraina, mai subliniază Stoltenberg.

„Nu vedem o amenințare militară iminentă la adresa unui stat NATO. Vedem o amenințare constantă cu atacuri cibernetice, actele de sabotaj și a alte feluri de acțiuni ostile la adresa aliaților NATO, dar până la atacuri militare, deoarece Rusia este foarte preocupată cu războiul din Ucraina. Bineînțeles, trebuie să fim vigilenți. Monitorizăm în detaliu ce face Rusia”, a declarat secretarul general al NATO.

Stoltenberg a mai adăugat că Rusia vrea să intimideze statele, care fac parte din NATO, pentru ca acestea să nu mai susțină Ucraina.

Reclamă

„Aducem aliaților la cunoștință că nu sunt incidente de sine stătătoare, ci unele care fac parte dintr-o campanie rusească menită să ne intimideze ca să nu mai susținem Ucraina”, a declarat secretarul-general al NATO.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro