Mai multe magazine din România se confruntă cu o situație neobișnuită, după ce o știre falsă difuzată pe rețelele sociale a încurajat consumatorii să distrugă iepurașii de ciocolată în căutarea unor presupuși bani ascunși în interior.

Lanțurile de magazine și producătorii de ciocolată au fost nevoiți să emită dezmințiri, subliniind faptul că în interiorul figurinelor se află exclusiv ciocolată.

Pe platforma TikTok, au fost postate videoclipuri în care persoane sparg iepurași de ciocolată, pretinzând că găsesc bani în interior. Aceste clipuri au influențat comportamentul cumpărătorilor, determinându-i să recurgă la astfel de acte în magazine. Un lanț de magazine prezent și în România a făcut apel la clienți prin intermediul unei informări publice, rugându-i să nu mai distrugă figurinele de ciocolată.

De asemenea, un cunoscut producător de ciocolată din România a intervenit, precizând printr-o declarație publică pe Facebook că în produsele sale nu sunt ascunși bani. În ciuda acestor clarificări, pe rețelele sociale continuă să circule imagini cu iepurași de ciocolată spartați, însă fără dovezi concludente care să ateste prezența banilor în interior.

Ca măsură de precauție, unele magazine au recurs la plasarea iepurașilor de ciocolată în casete antifurt. Aceste incidente au provocat neliniște atât printre consumatori, cât și în rândul comercianților, determinându-i pe aceștia din urmă să ia măsuri pentru protejarea produselor și a informației corecte.