Purtarea unei căști speciale care stimulează creierul electric ușor poate ameliora simptomele sindromului inimii frânte, conform unui nou studiu. Sindromul inimii frânte este o afecțiune reală, caracterizată prin apariția bruscă a unor simptome similare cu cele ale unui atac de cord, dar fără o cauză fizică directă, printre cele mai frecvente semne fiind durerea intensă în piept.
Emoțiile intense și tristețea profundă duc la apariția acestui sindrom, cunoscute și sub denumirea de cardiomiopatie. În cadrul acestui sindrom, o parte a inimii se mărește temporar.
Noul studiu arată că stimularea electrică poate ușura această durere de inimă. Participanții la studiu au folosit o cască specială, care valorează 400 de lire sterline, purtând-o doar câteva minute pe zi. Rezultatele au arătat o ameliorare semnificativă a suferinței, negativismului și depresiei.
„36 de voluntari cu sindromul inimii frânte au purtat dispozitivul, care stimulează creierul cu un curent electric ușor,” se arată în raport. După două săptămâni, starea lor s-a îmbunătățit, iar la o lună după ce tratamentul a fost oprit, voluntarii încă se simțeau mai bine.
Este important de menționat că stimularea electrică a creierului, realizată prin intermediul acestei căști, nu trebuie confundată cu stimularea profundă, care este o procedură neurochirurgicală.
Acest studiu oferă speranțe bolnavilor de sindromul inimii frânte, sugerând că purtarea unei căști speciale pentru stimularea creierului poate ajuta la reducerea simptomelor și la îmbunătățirea stării generale de bine.