Reclamă

Există în lume câteva decizii absolut ciudate ale instanțelor judecătorești. Una dintre acestea se regăsește chiar în California, Statele Unite. Acolo, magistrații au decis ca albinele să fie considerate drept pești. 

De ce este albina pește

Un grup de agricultori din California a intentat un proces, după ce autoritățile au vrut să listeze patru specii de albine în Legea Protecției Speciilor pe Cale de Dispariție din California (CESA). Cu alte cuvinte, instanța a decis ca albinele să fie protejate de lege și să fie introduse la categoria „pești”, pentru că această secțiune definește toate nevertebratele.

Conform CESA, în clasificarea „pești” intră peștii sălbatici, moluștele, crustaceele, nevertebratele și amfibienii. Judecătorii americani au decis ca definiția peștelui să nu mai fie limitată doar la zona acvatică, ci și la nevertebratele de pe suprafața continentelor.

Instanța a analizat situația și a observat că și broasca este protejată de lege. Aceasta este inclusă tot la categoria „pești”, datorită includerii amfibienilor. Astfel, s-a decis ca toate nevertebratele de pe suprafața Pământului să intre la această secțiune.

Pixabay

Ce sunt, de fapt, albinele și ce lucruri nu știai despre ele

O albină produce o linguriță de miere în întreaga ei viața. Durata medie a unei albine lucrătoare este de 6-7 săptămâni. Asta în cazul în care este născută primăvară sau vara, în caz contrar, durata este de 4-5 luni. Trântorii trăiesc 55 de zile.

Pentru ca albinele să poată produce un kilogram de miere, acestea zboară echivalentul a trei ori în jurul lumii în mile aeriene. Pentru necunoscători, albinele iubesc albastrul și adoră plantele de grup cum ar fi lavanda sau rozmarinul. Tocmai tipul de floare din care acestea își iau nectarul determină aroma mierii.

Micile insecte văd toate culorile, mai puțin culoarea roșie. Acest lucru și simțul mirosului le ajută să găsească florile de care au nevoie pentru a colecta polen. Nu numai că polenul este o sursă de hrană pentru albine, dar o parte din polen este scăpat în zbor, rezultând polenizarea încrucișată.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro