Reclamă
Reclamă

Steve Bannon, consilier și aliat al fostului președinte american Donald Trump, s-a prezentat luni la o închisoare din nord-estul SUA, unde va executa o sentință de patru luni de închisoare în urma condamnării sale pentru refuzul de a colabora cu comisia Congresului de anchetă asupra rolului jucat de Trump în asaltul din 6 ianuarie 2021 al susținătorilor săi asupra Capitoliului, relatează AFP.

„Sunt mândru că merg astăzi la închisoare (…), dacă acesta este lucrul care trebuie făcut pentru a rezista în fața lui Joe Biden”, a spus Bannon în fața penitenciarului din Danbury (statul Connecticut), făcând referire la actualul președinte democrat rival al republicanului Trump la alegerile prezidențiale.

Steve Bannon, un mogul media de dreapta în continuare apropiat de Trump, se va afla astfel în spatele gratiilor în perioada critică a campaniei electorale premergătoare alegerilor din 5 noiembrie.

Reclamă

Ordinul de încarcerare împotriva lui a fost emis la începutul lunii iunie de un judecător din Washington, după ce Bannon pierduse și ultimul apel față de condamnarea pentru sfidarea comisiei Congresului.

În vârstă de 70 de ani, Steve Bannon s-a numărat printre cei peste 30 de apropiați ai fostului președinte republican convocați de comisia Camerei Reprezentanților să depună mărturie în ancheta privind asaltul de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021, când susținători ai lui Trump au atacat Congresul în timp ce acesta certifica victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidențiale.

Bannon a fost inculpat pentru refuzul de a se prezenta în fața acestei comisii, alcătuită majoritar din democrați, și de a-i transmite documente, invocând dreptul foștilor președinți de a păstra confidențiale unele documente și discuții, notează AFP, citată de Agerpres.

El devine astfel al doilea oficial de rang înalt din fosta administrație republicană care ajunge în închisoare pentru refuzul de a coopera cu respectiva comisie, după Peter Navarro, fost consilier pentru comerț al lui Trump și care execută în prezent o sentință tot de patru luni de închisoare.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro