Fostul strateg-șef al Casei Albe, Steve Bannon, l-a avertizat pe fostul director adjunct al FBI, Andrew McCabe, că va fi luat în vizor dacă Donald Trump va câștiga alegerile din 2024. „Ar trebui să fii foarte îngrijorat”, i-a transmis acesta, relatează duminică Newsweek.

Reacția lui Bannon vine după ce McCabe a afirmat într-un interviu pentru CNN că cei din comunitatea serviciilor de informații au „discuții chinuitoare” cu familiile lor privind eventualitatea plecării din țară, pentru a evita să fie „reținuți în mod neconstituțional și ilegal” dacă Trump va câștiga alegerile.

„McCabe, ar trebui să fii îngrijorat. Ar trebui să fii foarte îngrijorat. Dar, de asemenea, înțelege asta, frate, avem tratate de extrădare cu aproape toate țările din lume. Și tu mergi înainte și fugi și fugi cât de departe vrei. Vom veni să te luăm. Aceștia sunt oameni inteligenți, cunosc legea. La naiba, el a fost adjunctul [directorului] FBI, ei știu legile pe care le-au încălcat. Și iată care este chestia, McCabe, vom avea acces la tot”, a adăugat Bannon.

Fostul consilier al lui Trump a continuat sugerând că McCabe ar trebui „să părăsească țara cât mai departe”, deoarece „brațul lung al justiției americane te va prinde” și îl va trimite înapoi în SUA. „Ziua Judecății este cinci noiembrie a acestui an”, a mai spus Bannon. „Ziua răspunderii începe în după-amiaza zilei de 20 ianuarie, după ce Donald John Trump își ia mâna de pe Biblia King James, iar noi ne apucăm de treabă.”

Trump, care a fost găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare în procesul Stormy Daniels și care încă mai are de înfruntat acuzații în alte trei cazuri penale federale și de stat, a lăsat să se înțeleagă recent că va pune în aplicare o „răzbunare” împotriva democraților și a oficialilor federali dacă îl va învinge pe președintele Joe Biden în noiembrie. Republicanul a afirmat frecvent că anchetele penale care îl vizează sunt „vânători de vrăjitoare” motivate politic.

Bannon, căruia i s-a ordonat să se predea până la 1 iulie pentru a-și începe pedeapsa de patru luni de închisoare pentru sfidarea Congresului, a discutat despre modul în care agențiile federale vor fi „epurate” într-o a doua administrație Trump. De asemenea, el a spus că procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, va fi „încarcerat” după ce biroul său a adus acuzațiile de falsificare a documentelor de afaceri împotriva fostului președinte.