Reclamă
Reclamă

Digi24 a obținut stenogramele din ședința liberalilor, în care s-a discutat despre posibila rupere de PSD. În lipsa unei decizii clare, Nicolae Ciucă a sugerat că PNL explorează mai multe opțiuni, inclusiv negocieri cu Elena Lasconi pentru prezidențiale și susținerea candidatului PSD în turul al doilea, dacă prezidențiabilul liberal nu ajunge acolo.

Nemulțumirile liberalilor depășesc ușile închise, iar stenogramele arată că majoritatea platformelor interne tind spre ruperea de PSD. Liderul de partid, Nicolae Ciucă, a cerut mobilizare totală pentru câștigarea alegerilor prezidențiale, însă ceilalți membri nu au putut trece peste conflictele cu partenerii de Coaliție.

Florin Cîțu, senator PNL: „Ar trebui să ne rupem de PSD pentru a câștiga. E greu să spui că ești anti-PSD la guvernare, nu ești credibil.”

Reclamă

Alți membri au subliniat că PSD îi va ataca pe toate fronturile.

Virgil Popescu, vicepreședinte PNL: „Ciolacu nu e un partener de încredere. PSD va da atacul la primari. Au ordin pe unitate să ne schimbe oamenii prin ministere.”

Adrian Cozma, deputat PNL: „Nu ne face bine această asociere. Să se facă discuții cu USR și cu toate forțele de dreapta.”

Reporter: „Vă trage în jos PSD?”

Adrian Cozma, deputat PNL: „E clar că nu poți să stai lipit de adversar.”

Deși consideră că PSD este un adversar, PNL încă își face planuri prezidențiale ce includ posibilitatea colaborării cu social-democrații.

Elena Crângașu, jurnalist Digi24: „Dacă Nicolae Ciucă nu intră în turul 2, PNL l-ar putea susține pe Marcel Ciolacu, spun surse din partid. Dar se bazează pe reciprocitate. În cazul în care candidatul PSD nu prinde turul 2, atunci social-democrații să îl susțină pe Ciucă pentru Cotroceni.”

Totuși, aceasta este doar o variantă de avarie, deoarece până atunci, fiecare partid va merge pe cont propriu.

Reporter: „Mai există posibilitatea unui tandem?”

Nicolae Ciucă, președintele PNL: „Dumneavoastră vedeți o astfel de situație? Nu cred.”

PNL păstrează deschisă și opțiunea colaborării cu USR. Invitat de Elena Lasconi să discute un eventual plan comun, Nicolae Ciucă s-a arătat interesat și nu a exclus posibilitatea unei colaborări cu vechii parteneri de guvernare.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro