Au apărut stenograme din interceptările DNA în cazul soacrei primarului din Satu Mare, Cătălin Cherecheș. Femeia a fost înregistrată când vorbea cu mama judecătoarei căreia i-a dat mită 50.000 de euro. În schimb, magistrata trebuia să-l achite pe edil.

Planul soacrei primarului Chercheș, înainte să dea mită 50.000 de euro

100.000 de euro. Atât urma să plătească, în total, Claudia Gliga, soacra primarului Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare în primă instanță.

Banii urmau să ajungă printr-un intermediar la judecătoarea de la Curtea de Apel Cluj care va da decizia finală în dosarul de corupție al edilului. Dar soacra lui Cherecheș a vrut să obțină pentru acesta o decizie „mai blândă”, care să-l scape din spatele gratiilor.

Așa a ajuns la mama magistratei, cu care a stabilit să se întâlnească și să-i dea banii. 50.000 de euro acum, cealaltă jumătate după ce decizia va fi pronunțată.

Ghinionul femeii a fost că judecătoarea a sesizat DNA despre cele întâmplate. Iar mama ei a avut microfoane în momentul în care s-au întâlnit pentru transferul de mită. Astfel că procurorii au fost pe fază și au prins-o în flagrant.

După ce atât Gliga Claudia, cât și soțul său, au fost arestați preventiv, DNA a publicat stenogramele din acest dosar.

GLIGA CLAUDIA: Da. Da cum să procedez? Că dacă zice eu va duc…, eu vin cu plasuta.

Interlocutor: Nu știu

GLIGA CLAUDIA: (…neinteligibil…) să-mi ziceți cum să fac. Io așa fac. Dar totul este între noi …. bătrânele. Tineretul nu stie nimic.

Interlocutor: Da eu nu știu.

GLIGA CLAUDIA: Eu mă duc și astăzi aduc cincizeci de mii. Deci…

Interlocutor: No, trebuie să ziceți…eu…că eu o să mă duc la ea și eu să-i spun.

GLIGA CLAUDIA: Și acuma…asta-i șansa în care ele ar putea să îl achite.

Interlocutor: Și… Păi…da ea m-o întrebat și i-am zis că nu știu ce cum. Adică ce blândețe, cum să fii.

GLIGA CLAUDIA: În sensul ca să…să nu-l condamne.

Interlocutor: Ioi.

GLIGA CLAUDIA: Aia-i blândețea. Să nu-l condamne. Că asta este o variantă: ori îl achită, ori îl condamnă. Deci, două. N-are nimic, prelungire, nu-i termen, nu…Îs două, din câte am înțeles eu”, discutau cele două femei în interceptarea ambientală obținută de DNA Cluj care există în dosarul aflat la Tribunalul Mureș.