Vedetele de la noi din țară au păreri diferite în ceea ce privește vaccinul anti-COVID. Unele preferă să fie discrete și să nu își dea cu părerea. Altele, cum este și cazul lui Ștefan Bănică Junior, spun în gura mare ceea ce au de spus.

Artistul este pro vaccinare 100%. El i-a încurajat pe români să meargă să se imunizeze, fiind de părere că responsabilitatea față de ceilalți este motivul pentru care ar trebui să ne protejăm prin respectarea regulilor și prin vaccinare.

„Oamenii nu pot fi obligați, dar, în același timp, pot fi constrânși. Iar tu alegi. Dacă nu vrei să fii cu majoritatea, stai în casă, te retragi din viața publică. Nu sunt doctor. Vorbesc din punctul de vedere al unui om care trăiește în țara lui. Nu mă interesează publicitatea, să dea bine”, a spus Ștefan Bănică Junior, conform Antena 3.

Aproape șapte milioane de români sunt vaccinați

De la debutul campaniei de vaccinare în România și până în prezent s-au vaccinat aproape 7 milioane de români, dintre care 6.270.009 cu schema completă, iar 851.994 cu doza a III-a, conform cifrelor raportate de autorități.

De o săptămână, în România majoritatea activităților se fac doar dacă se deține certificatul verde, care poate fi obținut numai prin vaccin. În unele cazuri este de ajutor și testarea antigen certificată, adică cea făcută în farmacii, nu acasă.

România, o țară nevaccinată

Cu toate acestea, țara noastră se află printre ultimele în clasamentul statelor din Europa la numărul de vaccinări. Românilor le este frică să se imunizeze și nu au încredere în vaccin, alții pur și simplu nu vor, fiindcă sunt oarecum obligați să o facă. Totuși, ne aflăm în cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, iar spitalele pur și simplu nu mai fac față. Mor sute de oameni pe zi, motiv pentru care cei care răspândesc mesaje anti-vacciniste sunt criticați la sânge de medici, care sunt de părere că numai vaccinarea ne va aduce la normalitatea dinaintea pandemiei.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.