Fostul actor din filmul „Liceenii” este unul dintre cei mai complecși artiști de la noi din țară. Are peste 30 de ani de experiență în domeniu. După atâția ani de muncă în domeniu, artistul a răbufnit. A adus declarații dure despre mai multe persoane care sunt intens promovate de tabloide, dar și în mediul online.
Cântărețul român de rock’n’roll, Ștefan Bănică Jr. a făcut o declarație dură despre anumite „vedete”. Artistul susține că unele tabloide promovează prea mult acest tip de oameni, cât și în mediul online. Ștefan este de părere că unele persoane nu merită să dețină apelativul de „vedetă”.
Declarația dură despre „vedete” a lui Ștefan Bănică Jr
Ștefan Bănică consideră că există prea multe vedete la noi în țară. Totuși, el susține faptul cum că nu toate merită să aibe acest statut de vedetă. Artistul a ținut totuși să precizeze că nu vrea să critice pe nimeni și a explicat că în trecut, termenul de „vedetă” nu era folosit pentru oricine.
Îndrăgitul cântăreț a ținut să precizeze că sportivii, cântăreții și actorii erau considerați vedete, chiar înainte ca el să se lanseze. Însă, în zilele noastre, sunt promovate persoane publice despre care Ștefan nici nu a auzit și mai mult, nu știe cu ce se ocupă.
“Atunci vedete sau oameni cu popularitate erau actorii, cântăreţii şi sportivii. Astăzi sunt atâtea vedete pe care le livrează tabloidele şi online-ul, de care n-am auzit în viaţa mea şi de care n-am habar cu ce se ocupă, încât e greu să le mai enumeri.
E doar o observaţie, făcând paralelă între cele două perioade de timp, nu e o critică.”, spune îndrăgitul cântăreț.
Artistul consideră că sensul cuvântului „vedetă” avea un cu totul alt statut pe vremea când Ștefan se lansa în lumea muzicii. În opinia interpretului, aceeași situație se aplică și pentru cuvantul „artist”. Totuși, artistul nu a uitat să precizeze și despre titlul de „Artist al poporului”. Aceasta era o distincție adresată numai celor care aveau realizări remarcabile în muzică, cinematografie sau arte plastice.
“Atunci cuvântul vedetă avea mai multă greutate decât astăzi. Mi se pare că e un cuvânt bagatelizat şi folosit cu prea multă uşurinţă, precum şi cuvântul artist, de altfel.
Cu mulţi ani înainte să încep meseria asta, exista un titlu numit Artist al poporului – se acorda pentru merite excepţionale în teatru, muzică, cinematografie şi artele plastice, care, chiar dacă sună acum puţin comunist sau proletar, atunci reprezenta o recunoaştere şi o distincţie pe care foarte puţini îl primeau.”, a mai spus Ștefan Bănică Jr.