Pentru diminuarea riscului de răspândire a virusului gripal în Bucureşti, începând cu data de 31.01.2019, Societatea de Transport București (STB), va începe să distribuie măşti medicale către călători.

„Până în prezent, 2.332 de cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate la cabinetele de medicină școlară din instituțiile de învățământ de stat din Capitală, cabinete ce fac parte din rețeaua coordonată prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. La acest număr se adaugă elevii din învățământul privat și pacienții care au mers la medicii de familie, date care nu sunt raportate către Primăria Capitalei”, conform STB.

În acest sens, aproximativ 100.000 de măști vor fi distribuite în ziua de vineri, la cerere, tuturor călătorilor prin intermediul unui număr de 220 de centre de vânzare, cele mai multe măşti medicale fiind disponibile la terminalul Sosiri al Aeroporului Internațional „Henri Coandă”.

STB este pregătită să suplimenteze în perioadele următoare cantitatea de măşti în funcţie de necesităţi.

Călătorii care prezintă semne de gripă sunt sfătuiţi să solicite măştile de protecţie de la centrele de vânzare, de la conducătorii de vehicule sau de la echipele de control. De asemenea, acestora li se aminteşte faptul că măştile trebuie îndepărtate în momentul în care se umezesc şi nu mai asigură protecţia necesară.