Este a cincea zi de grevă a angajaților STB. Deși a fost declarată ilegală de către magistrați, lucrătorii STB continuă să refuze să iasă pe traseu.

Din acest motiv, conducerea Societății de Transport București (STB) caută soluții. Așadar, în urma grevei care nu se mai termina de cinci zile și din cauza căreia orașul este paralizat, s-a găsit o soluție. Societatea a postat un anunț de angajare pe site-ul oficial. De asemenea, alături de anunț se regăsesc și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un viitor șofer.

1. Ce condiții trebuie să îndeplinești dacă vrei să fii șofer al STB

Directorul STB, Adrian Criț, a anunțat că șoferii care nu au ieșit pe traseu riscă să fie concediați. Din acest motiv, se caută oameni noi. Un candidat trebuie să dețină următoarele documente.

  • Cerere angajare conform anexă;
  • Act de identitate original şi copie;
  • Permis de conducere categoria D;
  • Certificat de pregătire profesională a conducătorului auto;
  • CV europass;
  • Studii medii: minim 10 clase;
  • Experienţă în domeniul transportului de persoane dovedită cu documente: minimum 3 ani.

CV-urile însoţite de documentele prezentate se depun prin poşta electronică la adresa de email: [email protected] sau, la sediul Societăţii de Transport STB SA din Bd.Dinicu Golescu nr. 1, sector 1, Bucureşti.

Conform sursei citate, numai candidații selectați vor fi contactați pentru a completa actele necesare în vederea angajării. Aceste acte sunt următoarele:

  • Adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare emisă de medicul de familie;
  • Cazier judiciar fără înscrisuri;
  • Cazier auto.

2. Ce salariu are un șofer al STB

Cererile şi/sau CV-urile care nu îndeplinesc condiţiile minime prezentate, vor fi clasate. Cererile şi/sau CV-urile care nu sunt selectate pentru completarea actelor necesare în vederea angajării vor fi înregistrate în baza de date a societăţii.

Principalul motiv al grevei șoferilor STB sunt salariile. Liderul sindicatului, Vasile Petrariu, a explicat ce sume câștigă lunar un șofer de autobuz al STB, care are o vechime de aproximativ 10 ani. Social-democratul a spus că un șofer de autobuz lucrează și în weekenduri, și în timpul sărbătorilor legale. De asemenea, programul de muncă al acestui angajat începe de la ora 03:00 dimineața și se încheie după amiaza. Pentru toate aceste lucruri, conform lui Petrariu, un șofer de autobuz primește un salariu de 3.500 de lei net și 5.000 de lei brut.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.