Schimbările din ultima perioada vizează mai multe categorii ocupaționale. Dacă în unele cazuri statul își oferă sprijinul, în altele va elimina sumele de bani alocate.

Statul va tăia o subvenție acordată fermierilor din țară. Astfel în acest an Ministerul Agriculturii nu va mai aloca bani pentru valorificarea lanii.

Statul anulează acest ajutor

Statul nu mai acordă în 2020 ajutorul de minimis pentru crescătorii de ovine ce valorificau lâna animalelor. De altfel această este și prima măsură pe care Guvernul o abrogă. Adrian Oros, Ministrul Agriculturii a făcut declarații în acest sens în urmă cu ceva timp. Ministrul anunță atunci că procedura va suferi unele modificări nciidecum că va fi anulată. În urmă deciziei în acest an ”ajutorul de lână” nu va mai ajunge în buzunarele celor din sectorul zootehnic. Hotărârea luată de către Ministerul Agriculturii a fost comunicată și pe pagină oficială a instituției. Dacă până în prezent în cazul abrogarilor erau oferite și argumente, în acest caz nu au fost menționate.

Statul anuleaza un ajutor pentru fermieri

 

În primele luni ale anului 2020, Ministrul Turismului Adrian Oros a anunțat că modificările acestei subvenții țîn de împiedicarea fraudelor. Tot atunci, oficialul sustineaza că plata va fi limitată la 4 kilograme per animal. Anul trecut statul oferea pentru 1 kilogram de lână 1 leu, însă după aplicarea unei majorări fiecare fermier încasa per kilogram, 2 lei. Acest tip de ajutor suplimentar pentru cei din zootehnie care cresc oi a fost introdus în anul 2017.

Schemă de ajutor de minimis a avut o finanțare de 36 de milioane de lei iar banii s-au asigurat de la bugetul de stat. Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unui beneficiar nu putea depăși suma de 15.000 de euro pe durata a trei exerciții financiare. Derularea sprijinului s-a făcut prin direcțiile pentru agricultură județene sau a municipiului București, conform agrointel.ro

Industria lânii din România este în ultimii ani aproape pe cale de dispariție. dacă în străînătate, fabricile sau chiar creatorii de modă plătesc scump pentru acest produs, la noi este extrem de slab valorificat.Având în vedere că în multe țări din Europa se realizează materiale vestimentare ce scosta mii de euro din lână, ar putea reprezenta un palier de interes și pentru țara noastră.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.