Un demers, inițiat de fostul ministru de finanțe Eugen Teodorovici și susținut de PSD, iar acum dus la îndeplinire de cabinetul Orban este aspru criticat de USR.

Gruparea politică a declarat că este un act iresponsabil și greu de înțeles în plină pandemie ceea ce vrea să facă Guvernul, menționând că nu poate vota o asemenea propunere.

Este vorba despre accesarea unui împrumut de 40 de milioane de Euro, pentru a reabilita clădiri ale jandarmeriei.

“În primul rând, pe motive de oportunitate, 40 de milioane care vor trebui desigur restituiţi, cu dobânzi şi comisioane ataşate, până în 2029. Într-o vreme în care descoperim încă o dată situaţia deplorabilă a sistemului de sănătate, statul român se împrumută ca să cumpere gaze şi bastoane şi să reabiliteze clădirile Jandarmeriei, când sunt sute de şcoli şi spitale în risc seismic. Mai mult, Ministerul de Interne nici măcar nu s-a obosit să desemneze vreun reprezentant care să explice care este urgenţa în acest caz. Nu, nu voi susţine aşa ceva. Nici eu, nici USR”, a declarat Dan Barna, într-o postare publică.

Liderul USR, Dan Barna, susține că a fost singurul membru al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor care a votat împotriva acestui demers și că înțelege interesul PSD pentru susținerea unui asemenea demers, dar nu și pe al PNL.

”Înţeleg că priorităţile lor de tristă amintire pentru români (10 august…) nu se regăseau într-o logică a bunului simţ, însă ce frapează este că în prezent Preşedinţia şi Guvernul au trimis acest acord spre ratificare Parlamentului şi au făcut asta în martie şi aprilie 2020, în plină pandemie! În acestă perioadă care ne sunt totuşi priorităţile ca ţară? Cele declarate la televizor: spitale sistem de sănătate, susţinerea economiei, fiecare leu contează sau continuarea, cel puţin neoportună, a unor împrumuturi angajate de PSD pentru infrastructura Jandarmeriei?”, a mai scris Dan Barna, în postarea sa.