Reclamă
Reclamă

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat lansarea unui apel de proiecte pentru plantarea de mini-păduri în orașele din România. Această inițiativă are ca scop creșterea calității vieții în mediul urban, contribuind astfel la îmbunătățirea stării de mediu în zonele dens populate.

Suma totală alocată pentru această inițiativă este de 30 de milioane de euro, echivalentul a 148.914.000 lei. Atragerea de fonduri va avea loc într-o sesiune deschisă, începând cu data de 27 septembrie 2023 și până la data de 30 aprilie 2024.

Proiectele vor fi finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar sesiunea va funcționa pe principiul „primul venit, primul servit”, până la epuizarea fondurilor disponibile sau până la data limită menționată.

Solicitanții eligibili

Printre solicitanții eligibili se numără unitățile administrative-teritoriale (UAT) definite conform OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, municipiile reședință de județ, municipiul București, alte municipii, orașe și județe.

Reclamă

De asemenea, subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului București, precum și instituțiile de învățământ publice sau parteneriate între tipurile de solicitanți menționați anterior pot depune proiecte în cadrul acestui apel.

Bani, copaci,

Beneficiile mini-pădurilor

Aceste mini-păduri vor reprezenta insule de biodiversitate care vor avea multiple beneficii pentru populație și mediu. Ele vor contribui la protejarea populației de praf și la reducerea poluării, având capacitatea de a stoca mai mult dioxid de carbon decât o pădure obișnuită. De asemenea, aceste spații verzi urbane vor oferi locuitorilor un mediu mai sănătos și relaxant, creând un echilibru între mediul urban și natură.

Mini-pădurile joacă un rol crucial în mediul urban, contribuind la îmbunătățirea calității vieții și la creșterea bunăstării comunităților locale. Ele oferă un loc de recreere pentru locuitori, promovând activitățile în aer liber și stimulând sănătatea și fericirea acestora. De asemenea, mini-pădurile au potențialul de a reduce efectele încălzirii globale, prin absorbția dioxidului de carbon și prin generarea de oxigen prin intermediul fotosintezei.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro