Guvernul va oferi in urmatoarea perioada suma de 1200 de persoana pentru angajatii din sectorul agricol. De banii respectivi insa nu poate beneficia oricine, fiind necesare cateva conditii de eligibilitate

Statul va acordă o formă de srpijin constând în suma de 1200 lei de persoană pentru angajații care muncesc în agricultură. Mai exact, este vorba despre crescătorii de porcine din rasele mai rare precum Mangaliță și Banza. Aceștia au fost cuprinși într-un program relansat recent de către Ministerul Agriculturii. Banii nu vor veni însă în orice context. Proprietarii acestor animale au trebuie să îndeplinească o singură condiție pentru a fi remunerați. Vor avea obligtia să vândă în fiecare an minim 4 capete din rasele respective. În acest mod, a considerat ministerul că se va perpetuă specia de rase porcine având pedigree.

”În registrul genealogic al rasei nu pot să se înscrie decât animalele la care genealogia e cu două generaţii în urmă”  a declarat Mihai Gyero, Director Direcția Agricolă Brașov

Prima varianta în care a fost lansat acest program în 2017 le aducea fermierilor în buzunar câte 250 de lei.Astfel banii puteau fi acordați pentru fiecare animal deținut.  Pentru că prețul pieței la vremea respectivă era de 400 de lei, mulți dintre aceștia nu s-au arătat interesați. România importă anual peste 2 milioane de capete din țări precum Germania sau Spania. Prețul cărnii de porc a fost din anul 2017 și până în prezent într-o continuă creștere. Fermerii din acest sector de creștere a procinelor susțîn că ar trebui chiar încurajată înființarea crescatoriilor. În prezent, având în vedere contextul actual prețul cărnii d eporc nu a scăzut la raft ci a rămas la același plafon.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.