Reclamă
Reclamă

O statuie de ceară care îl înfățișa pe Abraham Lincoln, al 16-lea președinte al Statelor Unite și liderul care a condus eforturile de abolire a sclaviei, s-a topit din cauza căldurii extreme de la Washington D.C., marți, relatează BBC.

Capul statuii a fost complet distrus, în timp ce restul statuii s-a topit doar parțial. Conform sursei citate, statuia urmează să fie reparată.

Spațiul memorial dedicat președintelui Lincoln se află la Camp Barker, în Washington D.C., o tabără de refugiați din perioada Războiului Civil American (1861-1865) unde au fost găzduiți afro-americani eliberați. În prezent, acolo se află o școală gimnazială.

Reclamă

Statuia de ceară a fost pusă acolo ca parte a unei serii de monumente de ceară realizate de artistul Sandy Williams IV. Replica nu este doar o statuie de ceară, ci și o lumânare de mari dimensiuni. Aceasta nu este prima oară când statuia întâmpină probleme.

Statuia a mai fost instalată în același loc în luna septembrie a anului trecut, însă prima variantă avea peste 100 de fitile care au fost aprinse prematur, fapt ce a dus la topirea unei părți semnificative a instalației chiar înainte de ceremonia de inaugurare.

Noua variantă, instalată în februarie, a avut mai puține fitile și are ca prezentare o placă informativă care îi îndeamnă pe oameni să stingă orice fitil pe parcursul a 1-2 minute. În ciuda măsurilor luate, căldura extremă din ultima perioadă a cauzat deteriorarea statuii.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro