Reclamă

Spre deosebire de alte state, România este o țară binecuvântată cu mare, munte, delta, dar și cu ape balneoclinaterice. Din nefericire, nu toate au fost la fel de bine poziționate pe harta intereselor turismului. Mai nou însă, turiștii români și străini, redescoperă beneficiile apelor termale. De asemenea se bucura din plin și avantajele de a petrece un sejur într-o astfel de stațiune. Puțini știu însă că mai mult de un sfert din resursele balneare pe care Europa le are se regăsesc chiar în România. Nu mai puțin de 1300 de izvoare de apă minerală naturală pentru consum, dar și pentru tratament.

Turismul balnear de la punct principal de interes, la paragină

Turismul balnear înainte de ’89 era în plină ascensiune. După litoral, acesta era unul dintre punctele principale de interes pentru turiști. Stațiunile balneoclimaterice bine dotate, își primeau pe întreg parcursul anului turiștii veniți în mod special pentru tratament. Clădiri cochete și personal amabil, servicii turistice puține,dar de calitate, în acord cu vremurile.

Aceasta era imaginea turismului balnear de odinioară. După revoluție, multe dintre stațiunile turistice balneoclimaterice au fost în cădere liberă. Clădirile somptuoase de altădată au ajuns în paragină și goale, iar apele neîngrijite. În ultimii ani, cu investiții și efort, unii hotelieri din zonele cu potențial au repus turismul balnear pe harta țării.

Hoteluri primitoare unde turiștii beneficiază de tratamente pentru o varietate de afecțiuni sunt la mare căutare.În acest an, hotelierii din stațiunile cu ape termale și izvoare minerale se bucură de vești bune. Mulți turiști, nu neapărat de vârsta a treia sunt interesați să se bucure de un sejur.

Investitorii în turismul balnear s-au dat peste cap să răspundă cerințelor.Unii dintre hotelieri au optat pentru a crea în incinta unităților hoteliere, clinici de tratament.

Prețurile pentru acest sezon mult decât avantajoase. În stațiunea Felix, tarifele pornesc de la 60 de lei pe noapte și pot ajunge până la 485 de lei. Unele dintre oferte conțin cele trei mese ale zilei, spa, masaj. Alte hoteluri optează pentru ca tratamentele  să fie achitate contracost. La Govora, de pildă, doritorii pot găsi cazare și masă, de la 115 lei. Dacă își doresc un sejur la Heculane, turiștii au la dispoziție tarife pornind de la 137 de lei.

Attachment.png

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro