Reclamă
Reclamă

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a anunţat marţi un nou pachet de ajutor militar în valoare de 2,3 miliarde de dolari pentru Ucraina, ce include mijloace de apărare antiaeriană şi arme antitanc, relatează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

„Statele Unite vor anunţa în curând un nou ajutor de securitate pentru Ucraina în valoare de peste 2,3 miliarde de dolari”, a declarat Lloyd Austin, în timpul unei întrevederi cu omologul său ucrainean, Rustem Umerov, la Pentagon.

Austin a spus că pachetul va include arme antitanc şi interceptoare de apărare aeriană şi va permite achiziţionarea accelerată de sisteme de apărare antiaeriană NASAMS şi Patriot.

Reclamă

Totodată, secretarul american al apărării a transmis un semnal pozitiv în ceea ce priveşte aspiraţiile Ucrainei de a adera la NATO. Austin a declarat că, la summitul NATO de săptămâna viitoare de la Washington, „vom lua măsuri pentru a construi un pod către aderarea la NATO pentru Ucraina”. El nu a dorit să facă alte precizări.

Oficialii ucraineni le-au cerut aliaţilor lor să furnizeze Kievului mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a se apăra împotriva numeroaselor atacuri cu rachete şi drone lansate de forţele ruse după invazia Moscovei în Ucraina, în 2022.

„Acest pachet, autorizat prin Presidential Drawdown Authority (PDA, un tip de autoritate de retragere care accelerează asistenţa de securitate – n.r.), va oferi mai mulţi interceptori de apărare aeriană, arme antitanc şi alte muniţii critice din stocurile SUA”, a mai spus Austin.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro