Reclamă
Reclamă

Autoritățile din orașul Habarovsk, situat în extremitatea estică a Rusiei, au anunțat instituirea stării de urgență în urma descoperirii unei surse de radiații. Decizia a fost comunicată de agenția de presă TASS, care a relatat despre identificarea unor niveluri ridicate de radiații în apropierea unui stâlp de electricitate, la aproximativ 2,5 kilometri distanță de zonele locuite.

Conform declarației filialei locale a organismului rus pentru siguranța consumatorilor, preluată de TASS, „nu există nicio amenințare la adresa sănătății publice”, precizând că nicio persoană nu a fost afectată sau expusă acestor radiații. A fost subliniată absența oricărui risc imediat pentru locuitorii din apropiere.

În următoarele două zile, nivelurile de radiații vor fi atent monitorizate, iar sursa acestei radiații va face obiectul unei investigații amănunțite. Acțiunile întreprinse vizează asigurarea siguranței populației și identificarea rapidă a cauzei care a dus la înregistrarea nivelurilor crescute de radiație.

Eforturile autorităților locale și ale organismelor responsabile de siguranța publică se concentrează pe stabilirea originii problemei și pe implementarea tuturor măsurilor necesare pentru protejarea sănătății și siguranței cetățenilor. Anunțul privind starea de urgență reflectă abordarea precaută adoptată de oficialități în raport cu această situație neprevăzută.

Reclamă

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro